PHP versie selecteren in Plesk, hoe doe je dat?

Gewijzigd op Tue, 16 Nov 2021 om 04:12 PM

Binnen onze shared hostingpakketten op basis van Plesk is het mogelijk om zeer eenvoudig van actieve PHP versie te wijzigen. Hier leggen we uit hoe dat werkt.

In het kort

1. Log in op je hostingpakket;
  2. Ga naar 'PHP Settings';
  3. Selecteer de gewenste PHP versie;
  4. Druk op 'Ok'.

Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.

1. Log in op je hostingpakket.
    1. Hoe log ik in op mijn hostingpakket?
  2. Ga naar 'PHP Settings' in de domein instellingen pagina. Dit is een link in de pagina die opent zodra je inlogt.
    1. Het kan zij dat je eerst op 'Show More' moet klikken om het menu open te vouwen.
    2. Tevens wordt direct aangegeven welke versie van PHP wordt gebruikt en of deze 'outdated' is.
      1. In geval van 'outdated', adviseren we zeker een nieuwere versie te gebruiken.Link naar de PHP settings vanuit Plesk homepagina.
  3. Selecteer nu de gewenste PHP versie achter 'PHP support' uit het drop down menu.
    1. Het drop down menu opent zodra je op de balk klikt.
    2. Laat het andere drop menu 'run PHP as' staan zoals deze staat.PHP settings pagina van Plesk
  4. Scroll nu tot onder aan de pagina en druk op de knop 'Ok' om weer terug te keren in de domein instellingen.
    1. Je kunt ook op 'Apply' klikken. Dan wordt de wijziging ook actief, maar blijf je in het PHP Settings scherm.

Controleer de applicatie

Zodra de actieve PHP versie gewijzigd is op je hostingpakket, adviseren wij om de applicatie goed na te lopen en eventueel aanpassingen te maken binnen de applicatie. Het kan namelijk voorkomen dat functies van PHP veranderd zijn waardoor de applicatie niet meer naar behoren werkt. Dit kan je dan oplossen door wijzigingen te maken binnen de applicatie.

Indien verwacht wordt dat het wijzigen veel tijd vereist, kan je ondertussen de PHP versie terugzetten en dan de wijzigingen voorbereiden.