Plesk ip-adres toevoegen aan Firewall via interface

Gewijzigd op Fri, 24 Sep 2021 om 05:28 PM

In dit artikel leggen wij uit hoe jij op jouw eigen VPS een ip-adres in de firewall kan plaatsen om toegang te krijgen tot Plesk.

In het kort

1. Log in op jouw server
  2. Klik links op 'Tools & Settings'
  3. Klik op 'Firewall'
  4. Klik op 'Modify Plesk Firewall Rules'
  5. Klik de aan te passen Rule aan
  6. Voeg onder Sources het ip-adres toe en klik op add
  7. Klik op 'Apply changes'
  8. Klik op 'Activate'

Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.

1. Log in op Plesk op jouw server met username en wachtwoord.
    1. Inloggen op je server kan via de browser door het IP of de servernaam in de adressenbalk te typen gevolgd door een : (dubbele punt) en de poort waarop Plesk luistert. Standaard is dat poort 8443. In dit geval wordt het dus: servernaam:8443
  2. Klik vervolgens in het menu links op 'Tools & Settings' Menu opties linkerkant admin omgeving Plesk, in dit menu klik je op tools & settings
  3. Klik op 'Firewall' onder securityOverzicht security opties in Plesk
  4. Klik op 'Modify Plesk Firewall Rules'Mogelijkheden voor de firewall, klik op modify plesk firewall rules
  5. Klik op de aan te passen Firewall RulesOverzicht van de firewall rulesets die ingesteld zijn.
  6. Voer het ip-adres toe dat toegang mag hebben tot de serverIP-adres of netblock wat je wil opgeven wat toegang of geen toegang mag krijgen.
  7. Klik op Apply changesKnop om wijzigingen op te slaan.
  8. Klik op de knop 'Activate' om de wijziging te activeren. De firewall zal dan direct herstarten om deze wijziging actief te maken. Activatie knop om wijzigingen actief te maken.