Hoe kloon ik een applicatie in Installatron?

Gewijzigd op Tue, 30 Mar 2021 om 04:44 PM

Het klonen van een applicatie kan om meerdere redenen interessant zijn. Bijvoorbeeld voor het creëren van een kopie voor testdoeleinden. Met de software Installatron is een applicatie eenvoudig te klonen.

In het kort

1. Log in op je hostingpakket;
  2. Navigeer naar 'Installatron Application Installer';
  3. Selecteer de gewenste applicatie;
  4. Klik op de knop 'Klonen';
  5. Vul de gevraagde gegevens in;
  6. Klik op de knop 'Klonen'.

Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.

1. Log in op je hostingpakket.
    1. Hoe log ik in op mijn hostingpakket?
  2. Klik op de beginpagina van DirectAdmin onder 'Extra Features' op 'Installatron Applications Installer'.
  3. Selecteer de desbetreffende applicatie waarvan een kloon gemaakt moet worden door de checkbox aan te vinken.
  4. Klik daarna op de knop 'Klonen'.Selectie van de applicatie en de knop Klonen.
  5. Op de volgende pagina vindt je alle mogelijke opties voor het 'Klonen' van jouw geïnstalleerde 'Installatron' applicatie.
    1. Beginnend met 'Bron'.De bron ofwel de applicatie met data die gekloond wordt, is hier getoond ter voorbeeld.
    2. Het volgende onderdeel gaat over de bestemming. Dit is altijd een combinatie van een domein met een pad. Daarnaast dien je hier ook weer het 'Databankbeheer' en 'Instellen management' in te stellen.
      1. Indien je kiest voor Automatisch, worden de gegevens voor je gekozen en geselecteerd op basis van de te klonen omgeving.
      2. Indien je kiest voor Handmatig (beginnen met 'Laat mij....', dien je zelf aan te geven wat wenselijk is voor je kloon.
        1. Wanneer je kiest voor het handmatig instellen bij 'Instellen management', kom je voor dezelfde keuzes als bij Hoe installeer ik een pakket in Installatron?Instellingen voor het maken van een kloon van een applicatie binnen Installatron.
  6. Klik nu op de knop 'Klonen' om het klonen van de applicatie af te ronden.