Hoe importeer je een externe Installatron installatie?

Gewijzigd op Mon, 10 May 2021 om 05:38 PM

Met de software Installatron is het mogelijk om een bestaande applicatie die elders draait eenvoudig te mirgeren. Zo kun je bijvoorbeeld een WordPress installatie van een andere server eenvoudig naar ons migreren, of een bestaande installatie importeren dat je geupload hebt via FTP. We leggen graag aan je uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wees zeer zorgvuldig bij het invullen van de gegevens gedurende dit proces. Bij fouten werkt de overgang niet.

In het kort

1. Log in op je hostingpakket;
    1. Hoe log ik in op mijn hostingpakket?
  2. Navigeer naar de gewenste applicatie;
  3. Kies voor de optie 'Import existing install';
  4. Kies voor de optie 'From different account';
  5. Vul de gevraagde gegevens in;
  6. Klik op 'Import'.

Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.

1. Log in op je hostingpakket;
  2. Zoek de applicatie die je wilt gebruiken binnen Installatron.
  3. Rechts naast de knop 'install this application' heb je meer opties en kun je kiezen voor het importeren van een bestaande installatie. Kies de optie 'Import existing install';
  4. Vervolgens kies je voor "From different account" om een installatie te importeren; Meer optie overzicht in Installatron om een applicatie te importeren.
  5. Vul de gevraagde gegevens in.
    1. Het is niet eenduidig door ons te vertellen wat je precies moet invullen. Dit is afhankelijk van de bron waar je de installatie vandaan haalt. Deze gegevens zijn op te vragen bij de partij vanwaar de installatie dient te komen. Pagina met gevraagde informatie voor de import van een applicatie via Installatron.
  6. Klik zodra alle informatie is ingevuld op de knop 'Import' om de applicatie te importeren.
    1. Wanneer de applicatie in je overzicht van geïnstalleerde applicaties te zien is, is de import compleet en succesvol.

Geen beschikbare opslagruimte op bron-locatie

Het kan zijn dat je een foutmelding krijgt over de beschikbare opslagruimte op bron-locatie. Dit heeft ermee te maken dat Installatron probeert om een aantal tijdelijke bestanden op te slaan, waarmee de migratie wordt uitgevoerd.

Zorg er daarom voor dat de FTP-gebruiker die je hebt ingevuld, schrijfrechten heeft bij de externe locatie. Let er ook goed op dat het ingevulde pad klopt.