Hoe installeer ik een applicatie in Installatron?

Gewijzigd op Tue, 30 Mar 2021 om 04:43 PM

Met de software Installatron kan je eenvoudig een webapplicatie installeren op één van onze hosting pakketten. In dit artikel leggen we je uit hoe je dit kunt doen. In het voorbeeld dat wij hier gebruiken installeren wij de software WordPress.

In het kort

1. Log in op DirectAdmin;
  2. Navigeer naar 'Installatron Application Installer';
  3. Kies de gewenste software;
  4. Klik op de knop 'Installeer deze applicatie';
  5. Vul de gevraagde gegevens in;
  6. Druk op de knop 'Installeren'.

Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.

1. Log in op DirectAdmin
    1. Hoe log ik in op mijn hostingpakket?
  2. Klik op de beginpagina van DirectAdmin onder 'Extra Features' op 'Installatron Applications Installer'.
  3. Kies nu uit de lijst van apps de gewenste software. In ons voorbeeld is dat WordPress dat in de sectie van Content Management zit.Overzicht van Content Management apps in Installatron.
  4. In het volgende venster staat informatie over de software. In dit venster klik je op de knop 'Installeer deze applicatie'.hoe installeer ik een pakket in installatron 2
  5. In het volgende venster dien je de gegevens voor de applicatie in te voeren.
    1. In het eerste blok “Locatie” selecteer je het domein. Er is keuze uit je domein met en zonder www. Indien je een WordPress Multi Site installatie wilt installeren dien je zonder www te selecteren.
    2. 'Directional (Optional)' is de map waar WordPress in geïnstalleerd dient te worden. Als je wilt dat WordPress bereikbaar is via “www.jedomein.nl” dan dien je 'Directional (Optional)' leeg te laten.Overzicht van locatie binnen de installatie van WordPress met Installatron.
    3. Bij versie is het aan te raden om de meest recente versie te gebruiken. Deze is standaard geselecteerd en te herkennen aan de tekst '(aanbevolen)'.
    4. De taal kun je op 'Nederlands (Dutch)' instellen indien je een Nederlandse WordPress installatie wilt. Standaard staat Engels geselecteerd.
    5. De licentie kun je accepteren door “Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden” te selecteren. Indien je dit wenst kun je deze nog doorlezen. De link vind je boven deze optie om akkoord te geven.Scherm voor instellen versie en taal van de software in Installatron.
    6. Bij de onderstaande opties kun je bepalen of je 'Automatische Updates' aan wilt hebben of niet. Dit geldt voor 'Plugin Automatische Updates', 'WordPress Thema Automatische Updates' en 'Automatic Update Backup'.Instellingen voor automatisch bijwerken en back-uppen van je applicatie in Installatron.
    7. In het volgende blok 'Instellingen' dien je je account gegevens in te voeren.
      1. Bij 'Administrator gebruikersnaam' komt je gebruikersnaam te staan.
      2. Bij 'Administrator wachtwoord' komt je wachtwoord te staan.
      3. Bij 'Beheerder E-mail' komt je beheerders e-mailadres te staan. Op dit e-mailadres komt alle berichtgeving binnen van de applicatie.
    8. Bij 'Website Naam' geef je de applicatie een titel. Daarnaast is het mogelijk een 'Website Tag' in te vullen.
    9. Daaronder staan nog 3 opties; Two-Factor Authentication, Beperk inlogpogingen? En Multi-site Inschakelen?Instellingen voor de applicatie aangaande het account en beveiliging in Installatron.
    10. Onder 'Geavanceerd' vind je Databankbeheer, Notificatie per e-mail, Standaard Back-Up Locatie en Automatische Back-Up.
      1. Selecteer hier 'Laat mij deze instellingen te beheren'.Geavanceerde instellingen scherm van Installatron.
      2. Hier kun je de 'Databank' beheren, dit houdt in dat je automatisch een nieuwe databank voor deze installatie kunt aanmaken of maak er zelf één. Kies hier ook of je 'Notificatie per e-mail' wilt en automatische back-up.Database beheer en back-up beheer in Installatron.
      3. Als je bij 'Standaard Back-up locatie' het vinkje zet bij 'Voeg een nieuwe back-up locatie', zal je meer opties hebben voor het back-uppen. Hier kun je je gewenste 'Protocol' aangeven.
        1. Wij adviseren dat je instelt dat je een back-up maakt vlak voor een update, voor het geval een update niet goed staat.
        2. Deze optie staat bij "Automatic Update Backup". Hou dan wel je schijfruimte in de gaten, er moet natuurlijk wel ruimte zijn om een backup te maken.Back-up locatie kiezen binnen Installatron.
  6. Druk nu op 'Installeren' om de installatie van de applicatie te starten. Het volgende scherm zal getoond worden.Installatie scherm van Installatron zodra alle gegevens ingevuld zijn en de installatie start.