Hoe maak ik een e-mailadres aan?

Gewijzigd op Wed, 09 Feb 2022 om 12:05 PM

Binnen DirectAdmin, het control panel voor het hostingpakket, is het mogelijk om zeer eenvoudig een e-mailaccount aan te maken. Binnen enkele stappen vertellen we je hier hoe je dit doet.

In het kort

1. Log in op je hostingpakket.
  2. Ga naar 'E-Mail Accounts' onder 'E-Mail Management'.
  3. Klik op 'Create mail account'.
  4. Vul de gegevens in en klik op de knop 'Create'.

Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.

1. Log in op je hostingpakket.
    1. Dit kan via Mijn Oxilion
  2. Nadat je succesvol bent ingelogd, kies je in het hoofdvenster onder 'E-Mail Management' de optie 'E-Mail Accounts'.
    E-mail Management binnen DirectAdmin met de link E-Mail Accounts.
  3. Klik in het volgende venster op 'Create Mail Account'.
    Weergave van E-Mail accounts waar ook de link te vinden is voor een nieuw e-mailadres aanmaken.
  4. Vul in het volgende venster de gewenste gegevens in en klik op de knop 'Create'.
    1. Bij Username plaats je de naam van het e-mailadres. Bijvoorbeeld: als je het e-mailadres test@oxiliondemo.nl wilt aanmaken dan voer je hier 'test' in.
    2. Bij Enter Password kan je op de knop 'Random' klikken. DirectAdmin genereert dan een wachtwoord voor je die je in de laatste stap te zien krijgt. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een wachtwoord te bedenken en te gebruiken.
    3. Bij E-mail Quota voer je de grootte in die de mailbox maximaal kan zijn. De grootte is in MegaByte’s. Om onbeperkt ruimte te geven kan hier een 0 ingevoerd worden.
      Invulvelden voor de instellingen bij een e-mail account dat aangemaakt wordt.