Hoe stel ik een afwezigheidsmelding voor e-mail in DirectAdmin?

Gewijzigd op Mon, 15 Feb 2021 om 04:42 PM

Soms kan het erg handig zijn dat je automatisch een bericht stuurt als reactie op e-mail, een zogenoemde afwezigheidsmelding. Bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat. Je kunt mensen dan direct laten weten dat je niet direct op de e-mail zal reageren en eventueel verdere instructies geven. Maar hoe stel je in DirectAdmin zo een afwezigheidsbericht in? Dat lichten we hier graag toe.

In het kort

1. Log in op je hostingpakket.
  2. Klik vervolgens op 'Vacation Message'.
  3. Klik daarna op 'Set Vacation Message'.
  4. Vul de gegevens in en klik op 'Create'.

Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.

1. Log in op je hostingpakket.
    1. Weet je niet hoe dit werkt? Hoe log ik in op mijn hostingpakket?
  2. Klik daarna op de link 'Vacation Messages' onder de sectie 'E-Mail Management'.Link Vacation Messages onder de sectie E-Mail Management in DirectAdmin.
  3. Klik vervolgens bovenin op 'Set Vacation Message'.Link naar Set Vacation Message binnen DirectAdmin.
  4. Vul nu de gevraagde gegevens in.
    1. Selecteer bij 'Vacation Account' het e-mailadres waarop de melding actief moet zijn.
    2. Vul bij 'Vacation Message' het bericht in.
    3. Stel het dagdeel en datum in bij 'Vacation Start'.
      1. Vanaf dit moment zal de automatische berichtgeving actief zijn.
    4. Stel bij “Vacation End” de datum en het dagdeel in waarop je weer aanwezig bent. Invulvelden binnen DirectAdmin voor de afwezigheidsbericht.
  5. Klik op “Create” en de afwezigheidsmelding wordt voor je aangemaakt.