Hoe maak ik een e-mail forwarder aan in DirectAdmin?

Gewijzigd op Mon, 20 Nov 2023 om 05:02 PM

Een e-mail forwarder is niets anders dan het doorsturen van e-mail van een e-mailadres naar een ander e-mailadres. In tegenstelling tot een e-mail alias kunnen deze e-mailadressen zich binnen verschillende domeinen bevinden. Zo is een e-mail forwarder bijvoorbeeld erg handig bij een wijziging van de bedrijfsnaam. Hoe je de e-mail forwarder instelt, leggen we graag uit.

In het kort

1. Log in op je hostingpakket;
  2. Klik op 'Forwarders';
  3. Klik op 'Create forwarder';
  4. Vul de gegevens in en klik op 'Create'.

Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.

1. Log in op je hostingpakket.
    1. Is niet bekend hoe je kunt inloggen? Hoe log ik in op mijn hostingpakket?
  2. Klik nu onder de categorie 'E-mail Managment' op 'Forwarders'.
    Forwarders in menu binnen DirectAdmin.
  3. Vervolgens klik je op 'Create new e-mail forwarder'.Knop voor het aanmaken van een nieuwe e-mail forwarder.
  4. Vul nu alle gevraagd informatie in en klik op de knop 'Create'.
    1. Bij 'Forwarder Name' voer je de gewenste naam in voor het e-mailadres.
    2. Bij 'Destination Email' vul je de e-mailadressen in waar de e-mail op uit moet komen.
      1. Hier kunnen meerdere e-mailadressen ingevoerd worden, deze dienen gescheiden te worden door een comma.
        Menu voor inrichten van een e-mail forwarder in DirectAdmin.