Wachtwoord van e-mail wijzigen binnen DirectAdmin

Gewijzigd op Wed, 14 Apr 2021 om 03:32 PM

Het kan om verschillende redenen voorkomen dat je het wachtwoord van je e-mailaccount wenst aan te passen. bijvoorbeeld omdat je deze simpelweg vergeten bent. Het wachtwoord van je e-mailaccount op DirectAdmin is eenvoudig via je hostingpakket aan te passen. Hoe dat in zijn werk gaat, leggen we hier stapsgewijs uit.

In het kort

1. Log in op je hostingpakket;
  2. Klik op 'E-Mail Accounts';
  3. Klik bij het betreffende account op "Change" in de kolom 'Password/Quota';
  4. Vul het nieuwe wachtwoord tweemaal in;
  5. Druk op 'Modify'.

Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.

1. Log in op je hostingpakket.
    1. Niet bekend hoe? Ga dan naar hoe log ik in op mijn hostingpakket?
  2. In het beginscherm van DirectAdmin ga je naar 'E-mail Accounts'. Dit is te vinden onder het stuk 'E-mailmanagement'.
    Optie e-mail accounts onder e-mail management in DirectAdmin
  3. Zoek nu in de lijst het e-mailadres op waarvan het wachtwoord gewijzigd dient te worden. Daar kies je onder het kopje “Password/Quota” de optie “change”.Lijst e-mailadressen in DirectAdmin binnen e-mail accounts
  4. Vul nu tweemaal hetzelfde wachtwoord in. Eventueel kan DirectAdmin ook zelf een wachtwoord genereren, klik hiervoor op “Random”.
    1. Benieuwd naar een sterk wachtwoord? Kijk dan bij hoe bedenk ik een sterk wachtwoord en hoe onthoud ik die?
    2. Op deze pagina kunnen ook andere instellingen gewijzigd worden zoals de gebruikersnaam, de mailboxgrootte en een eventuele limiet voor verzenden.
  5. Als het wachtwoord en/of andere instellingen gewijzigd zijn kan er op “Modify” geklikt worden.Nieuw wachtwoord ingeven binnen DirectAdmin voor e-mail
  6. Het volgende scherm geeft aan dat het wachtwoord succesvol gewijzigd is. Indien er voor een gegenereerd wachtwoord is gekozen kan deze hier ingezien worden.Scherm met bevestiging van een succesvol gewijzigd wachtwoord voor e-mail binnen DirectAdmin.