Hoe stel ik mijn e-mail in? (iPhone, iOS)

Gewijzigd op Ma, 16 Sep om 12:25 PM

In dit artikel geven we een voorbeeld van hoe je je mail account kunt instellen als een IMAP-account op een iPhone. Wil je een bestaand account aanpassen? Zie dan: Wijzigen e-mail instellingen op iPhone(iOS)

Door toekomstige updates kan het uiterlijk van de instellingen- en mailapps veranderen, maar de instellingen blijven over het algemeen hetzelfde. Deze handleiding is gebaseerd op iOS 17.6.1.

Gebruik je een ander e-mailprogramma? Raadpleeg dan onze algemene handleiding: Welke instellingen voor e-mail moet ik gebruiken?

Overal waar wij voorbeeld@oxilionhandleiding.nl invullen, vul je je eigen e-mailadres in als inlognaam.

In het kort

1. Vanaf je homescreen druk je op 'Instellingen'.
  2. Binnen 'Instellingen' druk je op 'Mail'.
  3. Druk op 'Accounts'.
  4. Druk op 'Nieuwe account'.
  5. Druk op 'Andere'.
  6. Druk op 'Voeg e-mailaccount toe'.
  7. Vul de gegevens in:
    1. Naam: Vul hier je eigen naam in (dit mag je vrij invullen).
    2. E-mail: Vul je volledige e-mailadres in.
    3. Wachtwoord: Het wachtwoord van je e-mailaccount.
    4. Beschrijving: Dit mag je zelf invullen.
  8. Vul de mailserver gegevens in.
    1. Hostnaam voor inkomende post: mail.oxilion.nl.
    2. Gebruikersnaam: Vul je volledige e-mailadres in.
    3. Wachtwoord: Het wachtwoord van je e-mailadres.
    4. Hostnaam voor uitgaande post: mail.oxilion.nl
    5. Gebruikersnaam: Vul je volledige e-mailadres in.
    6. Wachtwoord: Het wachtwoord van je e-mailadres.
      Let op: Hoewel bij de uitgaande server staat dat de gebruikersnaam en het wachtwoord optioneel zijn, is dit NIET optioneel. Vul deze gegevens dus wel in.
  9. Ga verder. Het systeem zal controleren of de accountgegevens correct zijn. Dit duurt ongeveer 20 seconden.
  10. Bevestig dat het account voor e-mail is.

Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.

1. Vanaf je homescreen druk je op 'Instellingen' om naar de Instellingen-app te gaan.
    Instellingen knop iOS.
  2. Druk op 'Mail'.Instellingenmenu iOS.
  3. Druk op 'Accounts'.
    Mail instellingen iOS.
  4. Druk op 'Nieuwe account'.

Nieuw mailaccount iOS.
  5. De e-mailaccounts van onze hosting zijn IMAP-accounts. Deze vind je onder 'Andere'.
    Accountype kiezen iOS.
  6. Druk op 'Voeg e-mailaccount toe'.Voeg een e-mail account toe iOS.

7. Vul de gegevens in:
    • Naam: Vul je eigen naam in (je kunt dit vrij invullen).
    • E-mail: Vul je volledige e-mailadres in.
    • Wachtwoord: Vul het wachtwoord van je e-mail account in.
    • Beschrijving: Vul een beschrijving naar keuze in.

Beschrijving e-mail account iOS.Druk op 'Volgende'.
  8. Vul de mailserver gegevens in.
    • Hostnaam voor server inkomende post: mail.oxilion.nl
    • Gebruikersnaam: Vul je volledige e-mailadres in.
    • Wachtwoord: Het wachtwoord van je e-mailadres.
    • Hostnaam bij server uitgaande post: mail.oxilion.nl
    • Gebruikersnaam: Je e-mail adres.
    • Wachtwoord: Het wachtwoord van je e-mail account.
      Let op: Hoewel bij de uitgaande server staat dat de gebruikersnaam en het wachtwoord optioneel zijn, is dit NIET optioneel. Vul deze gegevens dus wel in.

Mailservers e-mail account op iOS.
  9. Ga verder. Het systeem zal eerst verifiëren of de accountgegevens correct zijn. Dit duurt ongeveer 20 seconden.
  10. Kies waarvoor het account gebruikt moet worden. Zorg ervoor dat het vinkje bij 'Mail' is ingeschakeld.

Kiezen account Mail iOS.

Het account is klaar voor gebruik!