Oxilion SSH support key toevoegen

Gewijzigd op Fri, 06 Aug 2021 om 11:40 AM

Toegang tot een (virtuele) server kan verkregen worden via Secure Shell Protocol, afgekort SSH. Omdat inloggen met een wachtwoord enige risico's met zich mee brengt, loggen wij graag in middels een SSH key. Wel moet die key dan geaccepteerd worden en op de server staan. Daar is dit artikel voor.

In het kort

1. Log in op je server;
  2. Voer de commando's uit;
  3. Pas eventueel je firewall regels aan;

1. Log middels SSH in op je server. Dit kan met een gebruikersnaam en wachtwoord combinatie of middels een SSH key.
    1. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Putty (Windows) of de Terminal (MacOS).
    2. Een key voeg je toe aan de file: /root/.ssh/authorized_key
  2. De key is snel toe te voegen door de volgende commando's uit te voeren:
    mkdir -p /root/.ssh
    echo "ssh-rsa AAAAB3NzaC1yc2EAAAADAQABAAABAQCahbAjzIWx/UHBCR8LHCVOyclU/mDhRnSO0Pl4wH6VgUQcLbZs4IB300bgJxoeEH6avfPn17UUkMK4LCFIHQzccrc5LFwxWFk6xP5rycTkZ1rRhQdB9f4kqkRXYCoxygTxbc0YzK/Sj1sU/lsHy96RWZztHl9LOZMKhou73mFpHnUOypaYmL9qyxRukOj6cG0xY69BhqXOq0OP/rlPni0ZrCEuEppq6lVp4am32IE7LoF2rRkZdjCNUXnN7Zu9VSCS0w0QcH7i+8bisVlwsaOfCF7H+kd2CuqZ73ZgVRx4L5Majfk5ZCbH89PdXhV00pE78oWEm2Zpg2J/nuRz+JjR Oxilion Support" >> /root/.ssh/authorized_keys
    chmod 700 /root/.ssh/
    chmod 600 /root/.ssh/authorized_keys
  3. Naast de support key, dient ook de eventuele firewall onze verbinding toe te staan. We verbinden met je server vanuit 93.186.191.240/28 - onze kantoor range. Mocht je een firewall hebben, dan dient onze range toegevoegd te worden zodat wij kunnen verbinden.