DirectAdmin updaten op een eigen server

Gewijzigd op Wed, 12 May 2021 om 12:52 PM

Wanneer je op een VPS zonder de ServicePlus gebruik maakt van het control panel DirectAdmin, ben je zelf verantwoordelijk voor de werking en veiligheid daarvan. Het is belangrijk om deze software goed bij te houden. Op deze pagina leggen we uit hoe je dit kunt doen.

In het kort

1. Log in als 'admin' op de server;
  2. Klik op 'Licensing / Updates';
  3. Klik op 'Update DirectAdmin'.

1. Log in als 'admin' op de server in je contorl panel DirectAdmin. Deze kan je veelal bereiken op poort 2222. voorbeeld: servernaam.oxilion.nl:2222.
  2. Klik vervolgens op 'Licensing / Updates' onder 'Extra Features'.Homepage DirectAdmin na inloggen waar Licensing / Updates te vinden is.
  3. Klik vervolgens op de knop 'Update DirectAdmin'.Waarden van DirectAdmin en de knop om DirectAdmin te updaten.

Updaten van de onderliggende pakketten

DirectAdmin maakt gebruik van diverse pakketten om web- en mailhosting aan te kunnen bieden. Om er voor te zorgen dat deze goed met elkaar samenwerken, worden deze beheerd door middel van het CustomBuild script. Pakketten zoals PHP, Apache, MariaDB, Exim en Sendmail worden daardoor niet meer vanuit de systeemupdates bijgehouden.

Met CustomBuild is het eenvoudig om ook de onderliggende pakketten up-to-date te houden. Let op dat je minimaal CustomBuild versie 2.0 gebruikt. Draai je nog CustomBuild 1.x? Upgrade DirectAdmin Custombuild 1.x naar 2.0.

We helpen je hier graag op weg. Log allereerst in als 'root' op je server via ssh en voer de volgende stappen uit:

Ga naar de juiste directory:

cd /usr/local/directadmin/custombuild

Haal de actuele versie lijst op:

./build update

Laat zien welke versies geïnstalleerd en beschikbaar zijn:

./build versions

Als je alleen een specifiek pakket wil updaten zoals bijvoorbeeld Exim:

./build exim

Om alle beschikbare updates te installeren:

./build update_versions

Meldingen ter herinnering

Als je een geldig e-mailadres hebt ingevuld in het beheerdersaccount van DirectAdmin, ontvang je automatisch een bericht wanneer er een update beschikbaar is. Dit betreft echter alleen updates van het Control Panel zelf. Wanneer er updates zijn voor onderliggende pakketten, ontvang je hierover geen bericht. Wel worden er vanaf versie 1.52 van DirectAdmin herinneringen verzonden als de laatste handmatige controle meer dan 30 dagen geleden is.