Hoe zeg ik mijn producten op?

Gewijzigd op Mon, 24 Jul 2023 om 11:55 AM

De diensten die bij ons worden afgenomen lopen vrijwel allemaal door tot deze worden opgezegd. Het is belangrijk dat je de dienst correct opzegt indien je wilt stoppen met deze dienst en hier geen facturen meer van wenst te ontvangen. Het opzeggen van diensten doe je via Mijn Oxilion.

In het kort

1. Log in op Mijn Oxilion
  2. Navigeer naar het dienst dat je wilt opzeggen
  3. Navigeer naar het product dat je wilt opzeggen
  4. Klik op de opzeggen knop
  5. Vul de reden in van de opzegging en klik op "Opzegging aanvragen"

Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep

1. Log in op Mijn Oxilion
  2. Klik op de dienst dat je wilt opzeggen.
    1. Een domeinnaam dien je op te zoeken in het overzicht van domeinen. Indien je er meer dan 5 hebt, kan je via de knop 'Toon alles' (1) bij een compleet overzicht komen.
    2. Een hostingpakket dien je op te zoeken onder de noemer 'Hosting' of via het tabblad 'Hosting' boven in het scherm. Ook kan je hier bij meer dan 5 pakketten via de knop 'Toon alles' (2) bij een compleet overzicht komen.
    3. Microsoft 365 is te vinden in het topmenu. Wanneer je hier klikt (3), krijg je een overzicht van de afgenomen accounts.

Let op, wanneer je een domeinnaam waar een Basic hostingpakket aan gekoppeld is in opzegging zet, zet je daarmee ook het Basic hostingpakket in opzegging.

Screenshot van overzicht in Mijn Oxilion ter navigatie van geschreven uitleg.

3. Wanneer je de juiste product gevonden hebt, mag je deze aanklikken.
  4. Aan de rechterkant van de pagina zie je een menu met 'Acties'. Een van de acties is de knop 'Opzeggen'. Gebruik deze om je dienst op te zeggen.
    Screenshot ter illustratie van de knop 'Opzeggen'.
  5. Bij een opzegging vragen wij je nog de reden van de opzegging. Dit gebruiken wij om onze dienstverlening te verbeteren. Laat het ons weten!
  6. Klik vervolgens op "Opzegging aanvragen" om de opzegging te bevestigen.

Screenshot van weergave scherm reden van opzegging.

Per wanneer kan ik mijn dienst opzeggen?

De looptijd en opzegtermijn kan per dienst verschillen. In een ander artikel leggen we je precies uit hoe je kunt achterhalen per wanneer een dienst op te zeggen is.