DNS exporteren via Mijn Oxilion

Gewijzigd op Mon, 24 Jul 2023 om 03:38 PM

Het is binnen de Mijn Oxilion omgeving mogelijk om de DNS van een of meerdere domeinen te exporteren naar een Excel bestand. Dit bestand wordt automatisch gedownload en opgeslagen op je systeem.

In het kort:

1. Log in op je klantportaal Mijn Oxilion;
  2. Selecteer in het submenu bij 'Domeinen' de optie 'Exporteer DNS records';
  3. Geef de gewenste domeinen in;
  4. Selecteer de knop 'Ja Exporteren'.

Voor een meer gedetailleerdere toelichting, volg je de tekst onder de streep.

1. Log in op Mijn Oxilion en plaats je de cursor (muis) linksboven in het menu op ‘Domeinen’. Er vouwt zich een submenu uit. In dit submenu kies je voor ‘Exporteer DNS records’.
  2. In het selectieveld midden op de pagina kan je vervolgens een of meerdere domeinen selecteren waarvan je de DNS-records wilt exporteren.
    1. Let op, wanneer je het selectieveld selecteert met je cursor (muis) kan je simpel de domeinen aanklikken uit de lijst die zich openvouwt onder het selectieveld. Dit veld werkt ook als een zoekveld en laat de domeinen zien die lijken op hetgeen je intypt.
      1. Tip: Heb je veel domeinen en wil je van deze allemaal een export? Selecteer dan 1 domein en houd daarna de 'enter-toets' ingedrukt. In no-time heb je dan alle domeinen in de lijst.
        Selectie veld voor het exporteren van DNS in Mijn Oxilion
  3. Wanneer de gewenste domein(en) geselecteerd zijn, klik je op de knop ‘Ja Exporteren’. Het Excel bestand met alle gegevens wordt nu gedownload en je bent klaar. Dit bestand kan je gebruiken ter controle of kan worden gebruikt door een andere partij om eenvoudig alle DNS-records in te laden in geval van verhuizing.