Welke browsers ondersteunen TLS versie 1.2?

Gewijzigd op Thu, 18 Nov 2021 om 02:33 PM

Vanaf 1 december 2021 stoppen wij met de ondersteuning voor de TLS versies 1.0 en 1.1. Het gebruik van deze TLS versies wordt niet meer als voldoende veilig beschouwd. Dat betekent dat deze verouderde beveiligingsprotocollen niet langer gebruikt kunnen worden om te verbinden met onze servers. Indien er nog oude browsers of e-mail programma's worden gebruikt, kan je hier hinder van ondervinden.

Om de oorzaak van eventuele verbindingsproblemen te kunnen achterhalen geven we hieronder een lijst met de minimale versienummers van web browsers die TLS 1.2 ondersteunen. We adviseren echter om altijd de meest actuele versie te installeren en deze ook regelmatig te updaten.

Desktop browser
vanaf versie
Microsoft Internet Explorer
11
Microsoft Edge
12
Mozilla Firefox
27
Google Chrome
30
Apple Safari
7
Opera
17
Mobiele browser
vanaf versie
Microsoft Internet Explorer Mobile
11
Mozilla Firefox Mobile
63
Android Browser
67
Google Chrome for Android
70
Apple Safari for iOS/iPadOS
5
Opera Mobile
12.1

(bron: https://docs.w3cub.com/browser_support_tables/tls1-2)

Wordt er gebruik gemaakt van een browser met een lagere versie dan hierboven vermeld? Dan kan je dus hinder ondervinden van het feit dat TLS 1.0 en 1.1 zijn uitgeschakeld. Het is daarmee niet meer mogelijk een beveiligde "https://" verbinding op te zetten naar onze servers.