Hoe installeer ik een SSL-certificaat op DirectAdmin?

Gewijzigd op Fri, 14 May 2021 om 05:22 PM

De installatie van een SSL-certificaat op DirectAdmin is eenvoudig binnen enkele stappen uit te voeren. We leggen hier aan je uit welke stappen je moet doorlopen voor een succesvolle installatie.

In het kort

1. Log in op DirectAdmin;
  2. Klik op 'SSL Certificates';
  3. Voer het SSL-certificaat in;
  4. Klik op 'Save';
  5. Klik nu onderaan op 'Click here';
  6. Voer het CA root certificaat in;
  7. Klik op 'Save'.

1. Log in op DirectAdmin;
  2. Klik onder 'Advanced Features' op 'SSL Certificates';
    Onder Advanced Features binnen DirectAdmin is de link te vinden voor SSL-certificaten.
  3. Voer nu het SSL-certificaat in. Dit doe je door de optie 'Paste a pre-generated certificate and key' aan te vinken. Je zou dan in het veld dat opent, de private key van je certificaat al moeten zien. Daaronder plak je het publieke deel van je SSL-certificaat zonder witregel ertussen.De opties voor SSL-certificaten binnen DirectAdmin.
  4. Klik op de knop 'Save' onderaan de pagina om je SSL-certificaat op te slaan.
  5. Klik nu op 'Click here' in de zin 'Click here to paste a CA Root Certificate' onder aan de pagina.De Click here optie om naar het veld te gaan voor je CA Root Certificate.
  6. Vink bovenaan de pagina 'Use a CA cert' aan en plak vervolgens het volledige CA root certificaat in het witte veld.Voorbeeld van een CA certificaat in DirectAdmin
  7. Klik vervolgens weer op de knop 'Save' om het CA Root Certificaat op te slaan.

Certificaat installeren op Plesk

Heb je geen DirectAdmin draaien maar Plesk als control panel? Dan ben je bij de verkeerde handleiding gekomen. Hiervoor kan je naar hoe installeer je een SSL-certificaat op Plesk?