Hoe schakel ik two factor authenticatie in op Mijn Oxilion?

Gewijzigd op Mon, 24 Jul 2023 om 02:43 PM

Mijn Oxilion geeft je toegang tot het beheer aan al je domeinen, hostingpakketten, klantgegevens en facturen. Het is raadzaam om deze inlog te voorzien van een sterk wachtwoord. Je kunt de beveiliging van je Mijn Oxilion account verder versterken met Multi Factor authenticatie (MFA). Wanneer je dit inschakelt, zou een kwaadwillende ook toegang nodig hebben tot je mobiele apparaat om toegang te krijgen tot je Mijn Oxilion account.

In het kort

1. Log in op Mijn Oxilion.
  2. Klik op Mijn gegevens.
  3. Klik op MFA in het linker menu.
  4. Scan de QR code en klik op opslaan.

Als je geen MFA App geïnstalleerd hebt op je telefoon, adviseren wij Google Authenticator.

Download hier de Android versie

Download hier de IOS versie

Elke app dat hetzelfde protocol (TOTP/HMAC) gebruikt, kan in principe gebruikt worden. Apps zoals Microsoft Authenticator kunnen dus ook gebruikt worden.

Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.

1. Log in op Mijn Oxilion.
    1. Lukt inloggen niet? Reset dan je wachtwoord.
  2. Klik op Mijn gegevens
    Mijn Oxilion balk met knop naar Mijn Gegevens.
  3. Klik vervolgens in het linker menu op MFA.

Menu in Mijn Oxilion met MFA.
  4. Open je MFA app en scan de QR-code. Niet de QR-code uit deze handleiding natuurlijk!
    1. Als je geen MFA App geïnstalleerd hebt op je telefoon, adviseren wij Google Authenticator. Die is te downloaden via de link die wij eerder in deze handleiding hebben genoemd.

Voorbeeld van een QR code in Mijn Oxilion.
  5. Nadat je de QR-code gescand hebt, vul je één keer ter controle de code in en klik je op opslaan. Vanaf dit moment heb je een MFA-code nodig bij het inloggen in Mijn Oxilion. Tevens is er een optie om je apparaat te onthouden voor een periode.

MFA code invullen tijdens inloggen in Mijn Oxilion en optie tot vertrouwen.

Vertrouwde apparaten beheren

Binnen Mijn Oxilion is het mogelijk om al je vertrouwde apparaten te beheren. Dit vind je op dezelfde als waar je MFA inschakelt. Zie hiervoor de bovenstaande stappen. Je vertrouwde apparaten worden dan als volgt weergegeven.