Hoe stel ik mijn email in met apple mail? (Mac OS)

Gewijzigd op Do, 29 Aug om 1:18 PM

Dit kennisbankartikel is bedoeld voor Mac-gebruikers die Apple Mail gebruiken. In dit artikel leggen we uit hoe je een account toevoegt. Aan het einde van de handleiding beschrijven we ook hoe je een bestaand account kunt wijzigen, bijvoorbeeld als je gegevens verouderd zijn.

Let op: deze handleiding is gebaseerd op een recente versie van Apple Mail. Gebruik je een oudere versie? Dan kan de interface van de applicatie er anders uitzien, maar de instellingen blijven hetzelfde.

In het kort

1. Open Mail
  2. Voeg account toe
  3. Kies Andere Mail-account en klik op ga door
  4. Vul je E-mailadres en wachtwoord in en druk op login
  5. Vul de gegevens van de inkomende en uitgaande server: mail.oxilion.nl. Druk op login

Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.

1. Open Mail> Voeg account toe..
    Account toevoegen in Apple Mail
  2. Kies Andere Mail-account en klik op ga doorIMAP account toevoegen in Apple Mail
  3. Vul je E-mailadres en wachtwoord in en druk op login
    • Bij naam: vul je hoe je je de mailbox genoemd wilt worden
    • Bij E-mailadres: het emailadres dat toegevoegd moet worden
    • Bij wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord
      Gebruikersnaam en wachtwoord invoeren
  4. In eerste instantie mislukt de aanmeldpoging, omdat je de servernaam voor inkomende en uitgaande mail pas kunt veranderen na de eerste poging. Zodra dit is gebeurd vul je deze aanvullende gegevens aan.
    Vul de gegevens van de inkomende en uitgaande server in en klik op Log in.
    • Inkomende en uitgaande servernaam: mail.oxilion.nl
    • Gebruikersnaam: je volledige e-mailadres
      Mailservers toevoegen in Apple mail

Mail instellingen wijzigen

Wil je een bestaand account wijzigen? Bijvoorbeeld omdat je je wachtwoord moet veranderen of omdat de gegevens verouderd zijn na een migratie? Volg dan de onderstaande stappen:

- Klik op Mail --> instellingen --> Accounts

- Klik nu op de mailaccount dat je wilt wijzigen en daarna Server Settings

Op de onderstaande afbeelding zie je hoe je instellingen moeten staan als je IMAP wilt gebruiken.

Server settings Apple Mail