Hoe maak ik een email alias aan binnen Plesk?

Gewijzigd op Di, 2 Jul om 2:18 PM

Binnen Plesk kun je aliassen instellen om emails gericht aan een ander adres, nog steeds op je gebruikelijke email account binnen te laten komen. Handig voor systemen dat unieke email adressen vereisen, of als je bijvoorbeeld een SSL certificaat met een admin adres moet aanvragen.

In het kort

1. Log in op je hostingpakket. Niet bekend hoe? Hoe log ik in op mijn hostingpakket?
  2. Klik in het linkermenu op "Mail"
  3. Klik op het email adres waar je een alias aan wilt toevoegen.
  4. Navigeer naar het tabblad Email Aliases
  5. Vul de naam in waar je de e-mail op wilt ontvangen.
  6. Druk op OK om op te slaan.

Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.

1. Log in op je hostingpakket. Niet bekend hoe? Hoe log ik in op mijn hostingpakket?
  2. Nadat je succesvol bent ingelogd, kies je in het linkermenu "Mail".

Het linkermenu binnen Plesk waar je naar Mail gaat.
  3. Klik op het email account waar je de alias aan wilt toevoegen. In dit voorbeeld doen we dit bij example@oxilionhandleiding.nl.
    Het menu binnen Plesk waar je je e-mail account kunt kiezen om aan te passen.
  4. Navigeer naar de tabblad Email Aliases

Tabblad Email Aliases
  5. Vul de nieuwe naam in dat je wilt toevoegen. Wil je meerdere aliassen op hetzelfde adres? Klik dan op +Add email alias.

Het menu binnen Plesk waar je een alias invult
  6. Klik op OK om op te slaan.