Hoe maak ik een vakantiebericht/afwezigheidsmelding binnen Plesk?

Gewijzigd op Di, 3 Sep om 8:45 AM

Binnen Plesk kun je een automatische reactie instellen. Wanneer mensen je dan een e-mail sturen, krijgen ze dit automatische bericht terug. Binnen deze handleiding vertellen we hoe je dit kunt instellen.

In het kort

1. Log in op je hostingpakket
  2. Klik binnen het linkermenu op "Mail".
  3. Klik op het email adres waar je je vakantiebericht op wilt instellen
  4. Klik op de tabblad "Auto-Reply". Zet autoreply aan. Vul de gegevens in, en klik op "OK" om op te slaan.

Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.

1. Log in op je hostingpakket. Ben je niet bekend hoe je inlogd? Hoe log ik op mijn hostingpakket?
  2. Klik binnen het linkermenu op "Mail".

Plesk Menu wijzer op Mail
  3. Klik op het email adres waar je je vakantiebericht op wilt instellen.
  4. Klik op de tabblad Auto-Reply.

E-mail menu wijzer op Auto-Reply
  5. Klik op Switch on auto-reply en vul de gegevens in naar wens.

Auto reply menu met informatie welke bezoeker moet verwerken.

1. Belangrijke instellingen zijn onder andere:

De autoreply message subject is de titel (onderwerp) van de mail.

De auto-reply message tekst is de inhoud van je e-mail. Hier kun je bijvoorbeeld vertellen dat je op vakantie bent, of de mail niet leest

Wij adviseren niet de "Forward to" optie te gebruiken. Emails dat geforward worden, hebben een vergrote kans om als spam gezien te worden. Wil je je mail lezen tijdens je vakantie? Stel dan je mail in op bijvoorbeeld je telefoon. Welke email instellingen voor e-mail moet ik gebruiken?

De "Switch Off auto reply on" optie is een handige instelling om een einddatum in te schakelen. Na deze tijd word je automatische bericht instelling uitgezet.

Klik op "OK" om op te slaan.