Foutmelding: Cannot Verify Server Identity / Serveridentiteit niet gecontroleerd

Gewijzigd op Thu, 24 Feb 2022 om 04:30 PM

Wanneer je in Outlook of Apple mail de melding "Cannot Verify Server Identity" krijgt, ligt dit mogelijk aan de instellingen van je e-mailprogramma. Waarschijnlijk gebruik je mail.domeinnaam.nl (Jouw domein) in plaats van mail.oxilion.nl. Hoe wijzig je dit nu?

Voorheen hebben wij mail.domeinnaam.nl aangeraden, maar dit gaat de laatste jaren niet meer goed omdat de eisen voor een beveiligde verbinding strenger zijn geworden.

In het kort

1. Ga naar de server instellingen van je e-mail programma;
  2. Vervang de server voor inkomende en uitgaande email met 'mail.oxilion.nl'.

Voor een meer gedetailleerde toelichting, volg je de tekst onder de streep.

1. Ga naar je server instellingen.
    1. In verschillende Outlook versies, of Mac OS / IOS / Android applicaties kan het er verschillend uitzien. De instellingen zijn in zijn algemeenheid het zelfde.
  2. Vervang voor zowel de inkomende servernaam als de uitgaande servernaam 'mail.domeinnaam.nl' met 'mail.oxilion.nl'.
    1. Als dit niet werkt, kun je nog rechtstreeks de server naam invullen. De exacte e-mail instellingen die nodig zijn staan online. Let op dat je dit voor zowel inkomende mail en uitgaande mail corrigeert.

Voorbeeld account email instellingen met mail.oxilion.nl